Sjukvård i Hippocrates skugga 

Jag kom just hem från smaccDUB och precis som förra året är jag fylld med energi att förbättra mig själv och förbättra sjukvården! Utöver de inspirerande föreläsningarna så träffar man otroligt inspirerande människor! En kväll på en pubrunda träffade jag 2 svenska läkare och diskuterade hur mycket David Newman betytt för oss. Jag tänkte nu dela med mig av de tal, från SMACC Chicago, som betydde mest för min utveckling!

Hippocrates_Amanprana_Let_food_be_your_medicine_painter_Peter_Engels

Healthcare in hippocrates shaddow (iTunes / SMACC)

Pseudoaxioms and dogmalysis (iTunes / intensivecarenetwork med slides)

Vill du läsa mer så rekommenderar jag varmt Newmans bok Hippocrates shadow eller så kan du lyssna på hans fantastiska podcast SMART EM. Jag lovar, det kommer förändra hur du tänker som läkare!

 

Nu till det tråkiga, David Newman åtalas just nu för brott mot flera patienter som gör att jag mår dåligt bara jag tänker på det. Han är inte dömd än men det medierna skriver ser verkligen inte bra ut. Det här har helt förändrat hur jag ser på Newman som person (även om jag tror och hoppas att han lider av någon tillfällig svår sinnesförrvirring eller något annat som kan förklara hans sjuka beteende) men det gör inte hans tal och hans podcast mindre lärorika och transformerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s