Diagnostiska misstag

Diagnostic-errors

Jag har haft en hel del läkartidningar på hög som jag nu arbetar mig igenom och hittade den här utmärkta artikeln om vilka kognitiva processer som lägger krokben för oss när vi begår diagnostiska misstag. Det här är bara en kort översikt och vill ni lära er mer så se mitt tidigare inlägg om kognitiv debiasing, som jag dessutom nyligen har uppdaterat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s