EKG för nybörjare

Att tolka EKG är en konst sägs det men det måste inte vara så knepigt. I detta inlägg kommer jag lägga upp bilder och länkar till olika sidor som är bra startpunkter för EKG-nybörjare och även extremt nyttiga för alla oss icke-kardiologer.

Learntheheart.com är en fantastisk sida för både nybörjare och experter med guider, reviews och quizzes. Som nybörjare bör man börja med 10 steg för att lära sig EKG-tolkning.

learntheheart

Kommer du ihåg vilka avledningar som korrelerar med vilka koronarkärl? Om inte, så kolla in den här sammanfattande bilden från rebelem.com

EKG

Den svenska sidan ekg.nu är kanske den allra bästa utgångspunkten för oss svenska läkare. Där förklaras elektrofysiologin, man presenterar en enkel tolkningsalgoritm och det finns en hel del andra resurser. Det finns även en riktigt bra lathund för EKG-tolkning. Registrering är helt gratis!

EMin5.com har en kort och koncis video för absoluta nybörjare som är en bra startpunkt för studenter och alla er som jobbat länge men inte kollat på ett EKG på 10 år och nu vill putsa upp era kunskaper. Ortopeder, looking at you! 😉

Tipsa gärna om mer innovativt och lärotikt material inom EKG-världen så lägger jag upp det här!

2 reaktioner på ”EKG för nybörjare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s